Nieuw schooljaar, een veilige start!

Na 2 maanden vakantie is het terug voor iedereen wennen aan de drukte in de straten rond de schoolpoort. Om het verkeer en de schoolgaande jongeren in veilige banen te leiden zal onze politiezone extra toezicht uitoefenen tijdens de eerste schooldagen. 

 

Nieuw schooljaar, een veilige start!

Aan de basisscholen zal de wijkinspecteur aanwezig zijn (indien de wijkinspecteur meerdere scholen heeft op zijn/haar grondgebied zal dit alternerend gebeuren). Hun taak bestaat er o.a. in het veilig laten oversteken van kinderen en (groot)ouders enerzijds en het verkeer vlot te laten doorstromen anderzijds. Aan de middelbare scholen worden mobiele patrouilles ingezet die extra toezicht zullen houden.

In bepaalde straten werden reeds snelheidsinformatieborden gehangen om chauffeurs attent te maken op hun snelheid.

Maar ook in de loop van het schooljaar kunnen we samen meer doen. Schrijf je in voor de opleiding gemachtigd opzichter en help ons de oversteekplaatsen in de nabije omgeving van de schoolpoort veiliger te maken.

Wat is een gemachtigde opzichter?

De gemachtigde opzichter is een vrijwilliger die de kinderen op een veilige manier helpt oversteken. Je herkent hem/haar aan fluohesje, het klein verkeersbordje rond wit bord met rode rand (C3-bord) en zijn driekleurige armband. In praktijk zijn het veelal leerkrachten die deze taak vervullen maar het kan eigenlijk door iedereen: (groot)ouders, leden van het oudercomité, gepensioneerden, vrijwilligers, begeleid(st)ers van personen met een beperking, …

De gemachtigd opzichter heeft een machtiging nodig van de burgemeester van de gemeente waar hij/zij deze taak wil vervullen. Deze machtiging verkrijgt men maar na het volgen van een opleiding gemachtigd opzichter. De gemachtigd opzichter is tenminste 18 jaar oud.

Dit najaar is er een opleiding gepland op woensdag 06/12/2023 van 18.30 tem 21u  in het politiegebouw Lokale Politie Vlaamse Ardennen, Minderbroedersplein 1, Oudenaarde. 

Inschrijven kan via deze link.

  • Je kan enkel de opleiding volgen als je vooraf bent ingeschreven.
  • Ongeveer een week voor de les krijg je nog een herinneringsmail.

Labels