Nieuwe trajectcontroles

Tekstkar met tekst 'Opgelet trajectcontrole'

De gemeenten van de politiezone Vlaamse Ardennen engageren zich al enige tijd om de verkeersveiligheid en verkeersleefbaarheid op hun grondgebied te verhogen. De gemeentebesturen zetten daarom fors in op het sensibiliseren van weggebruikers én om de handhaving van snelheidsbeperkingen.  Wegbeheerder Agentschap Wegen en Verkeer ondersteunt het verkeersveiligheidsbeleid van deze lokale besturen door het realiseren van handhavingsinitiatieven (zoals trajectcontroles) op hun grondgebied.

Er zijn op het grondgebied van de politiezone Vlaamse Ardennen reeds 2 trajectcontroles (langs N8 en N46) in werking. Binnenkort worden er opnieuw 2 trajectcontroles (gefaseerd) in werking gesteld.

Hoewel deze trajectcontroles niets veranderen aan de huidige snelheidsbeperkingen, worden automobilisten tijdelijk door middel van waarschuwingsborden op de hoogte gebracht van deze nieuwe trajectcontroles.

De trajectcontrole  langs de Gentsesteenweg (N60) tussen de kilometerpunten 16,9 en 19,9 wordt effectief in werking gesteld vanaf 20 januari 2023. De portalen bevinden zich tussen de rotonde met de Graaf van Landaststraat (Oudenaarde) en het kruispunt ’t Peerdeke (Kruisem). De snelheidslimiet op dat traject is 90km/u.

Een week later, op vrijdag 27 januari 2023, wordt een tweede trajectcontrole ingeschakeld langs de Aalststraat/Wijnendale/Martijn van Torhoutstraat (N46) tussen de kilometerpunten 29,3 en 31,7. Hier staan de portalen in de omgeving van de  kruispunten met Lucien Vande Fonteynestraat en Wallestraat. Dit traject ligt volledig binnen de bebouwde kom (50km/u).

Bij een trajectcontrole wordt de gemiddelde snelheid van een voertuig tussen twee punten gemeten en niet de snelheid op één punt. Volgens een studie van VAB oordeelt 75% van de autobestuurders dat zulk een systeem rechtvaardiger is en bijdraagt aan een betere verkeersdoorstroming.

Wist-je-dat je op de website van wegbeheerder Agentschap Wegen en Verkeer een gedetailleerde overzichtskaart van de huidige en toekomstige trajectcontroles langs gewestwegen/snelwegen terug te vinden te is?

Een gewaarschuwd man/vrouw is er twee waard!

Labels