Politiezone Vlaamse Ardennen controleert 72 getunede wagens op carpoolparking Kruishoutem

Op zaterdag 13 januari ging een geïntegreerde verkeersactie door op het grondgebied van de Politiezone Vlaamse Ardennen. Deze actie, waaraan een 15-tal leden van de Federale en Lokale politie meewerkten, was in eerste plaats gericht op het uitvoeren van verkeerscontroles, maar heeft door de grote zichtbaarheid op het terrein ook een ontradend effect naar inbrekers toe.

Verkeerscontrole carpoolparking Kruisem

Er werden 3 locaties voorzien om een controle dispositief op te zetten.

Op de eerste locatie, Oudenaardebaan te Wortegem-Petegem, werden 94 bestuurders onderworpen aan een ademtest die allen negatief bliezen.

Een tweede halte was voorzien op de Ronseweg ter hoogte van E5-mode. Hier werden 146 voertuigen staande gehouden waar ook alle bestuurders negatief geblazen hebben.

De laatste en derde halte was de carpoolparking aan het afrittencomplex te Kruishoutem (Kruisem). Bij het oprijden van de parking stelt men een groot aantal getunede voertuigen vast die zich daar verzameld hadden. Gelet op eerder vastgestelde problematieken met dergelijke voertuigen (b.v. geluidsoverlast, trekken van ‘donuts’ op de rijbaan) werd onmiddellijk beslist om de parking af te sluiten en alle voertuigen aan een controle te onderwerpen. Uiteindelijk werden 72 getunede voertuigen gecontroleerd alsook hun bestuurders werden gevraagd een ademtest af te leggen. Allen bliezen negatief. Er werden 12 processen verbaal opgesteld inzake het niet voldoen aan de technische eisen zoals verlaagde voertuigen, spoilerverbreders vooraan, carbonspoilers op dak of koffer, te brede banden welke uit het koetswerk steken, … De controleactie verliep rustig en de bestuurders werkten vlot mee. Verder werd op de parking eveneens een wagen gecontroleerd die hoogstwaarschijnlijk verantwoordelijk was voor aangebrachte beschadigingen van het wegdek in de buurt.

Labels