Startschot Vlaamse wielerklassiekers

Vanaf volgend weekend wordt het startschot gegeven van de Vlaamse wielerklassiekers.

Niet alleen seingevers en politie zorgen voor de veiligheid van de wielrenners, maar ook begeleiders en jullie als publiek.

Hoe kan jij mee zorgen voor een veilige koers?

De wedstrijd wordt steeds aangekondigd door een openingsvoertuig, een auto met een rode vlag, een gevaarsbord A51 en een blauw onderbord met de vermelding “wedstrijd”.

Zie je deze auto aankomen, ga dan onmiddellijk uitwijken of stoppen. Dit is ook geldig voor elke fietser. Indien mogelijk probeer je zelf jouw auto op een parking te zetten, is dit niet mogelijk? Geen probleem, blijf rustig wachten op een veilige plek en geniet van de koers.

Het is voor elke weggebruiker verboden om een groep wielrenners te breken. Blijf dan ook als toeschouwer op jouw plaats, steek niet op het laatste moment nog de straat over.

Pas als het sluitingsvoertuig, een auto met een groene vlag voorbij is, zijn alle renners gepasseerd en is de weg vrij voor normaal verkeer.

Tussen de rode en de groene vlag, is dus alle verkeer dat niet met de koers te maken heeft, verboden.

Ook na de doortocht hou je het veilig, iedereen wil zo snel mogelijk naar de volgende plaats om hun favoriete wielrenners aan te moedigen. Respecteer steeds de wegcode en ook de snelheidsbeperkingen.

Wil je alle tips nog eens op een rijtje?

Bekijk dit filmpje van Kijk Uit.

(Bron: Secunews)

Overzicht van de klassiekers op ons grondgebied zie onze evenementen.