Home > Preventie > Afwezigheidstoezicht

Afwezigheidstoezicht

U vertrekt binnenkort op vakantie en laat uw woning niet graag onbewaakt achter? Geen probleem: Politiezone Vlaamse Ardennen is altijd thuis. Vraag bij de ons gratis toezicht aan voor uw huis of appartement. Gebruik hiervoor het online formulier (pdf, 50 KB) , surf naar Police On Web of ga langs bij een van onze politiekantoren. Doe uw aanvraag op tijd, bij voorkeur minstens een week voor u vertrekt.

De gelegenheid maakt de dief

Wat houdt dit toezicht precies in?

Terwijl u weg bent, komen wij langs uw huis of appartement. We gaan na of alle deuren en ramen nog goed afgesloten zijn. Merken we iets ongewoons op, zoals een losgemaakt kelderrooster of een geforceerde achterdeur, dan gaan we binnen kijken of er iets aan de hand is. We verwittigen ook onmiddellijk de contactpersoon die u opgaf bij uw aanvraag.

Dit geldt niet enkel voor een vakantie maar ook voor bijvoorbeeld een ziekenhuisopname. Op onregelmatige tijdstippen komt er dan een politieambtenaar een kijkje nemen rond de woning of het pand.

Wil u extra tips om uw woning in alle veiligheid achter te laten? Bekijk dan deze folder met tips. (pdf, 230 KB)

Wie kan afwezigheidstoezicht aanvragen?

Afwezigheidstoezicht is bedoeld voor alle inwoners van onze politiezone (Kluisbergen, Kruishoutem, Oudenaarde, Wortegem-Petegem en Zingem) die een tijdje weg van huis zijn door vakantie, werk of een ziekenhuisverblijf. Een lang weekend in de Ardennen, een week naar de zon, een driedaags congres in Londen? Vraag tijdig politietoezicht aan: zo kunt u zorgeloos vertrekken.

Het toezicht vraagt u (minimum 1 week op voorhand) aan door het invullen van het formulier (pdf, 52 KB)en dit persoonlijk, per mail of per fax te bezorgen aan het hoofdcommissariaat of één van de wijkcommissariaten (zie vermelde contactgegevens).

Nood aan nog meer inbraakpreventietips?

Wilt u uw woning nog beter beveiligen? Vraag dan gratis advies tegen woninginbraak bij onze diefstalpreventieadviseurs. Wij komen uw woning controleren en geven tips op maat van uw huis of appartement. Maak snel een afspraak of ga langs bij een van onze lokale politiekantoren.

Neem ook eens een kijkje in deze nuttige brochures :