Relatieproblemen

Staat je relatie op een laag pitje of gaat het de slechte kant uit? Overheersen ruzies en discussies en gaan deze soms gepaard met geweld? Durf je hier niet mee naar buiten komen uit schaamte of angst, dan is het tijd de alarmbel te luiden. Als samenleven een lijdensweg wordt.


Weet dat relatieproblemen binnen elk koppel kunnen voorkomen. Maar blijf er niet mee zitten. Weet dat er oplossingen bestaan. Praat erover. Je staat er helemaal niet alleen voor. Vandaag de dag bestaan er heel wat organisaties en instanties waar je terecht kan en die je met raad en daad bijstaan.

Teleonthaal

Heb je nood aan een persoonlijk en vertrouwelijk gesprek, dan kan je steeds terecht bij Teleonthaal. Zij staan 7 dagen op 7 en 24u op 24u ter beschikking om naar mensen te luisteren en bij te staan met raad, ook online. Bovendien is dit een anoniem gesprek. Goed om weten is dat zo’n gesprek niet traceerbaar is op het telefoonfactuur én dat het gratis is, ook als je belt met een GSM.

Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW)

Hier kan je terecht voor allerlei vragen en problemen. Contact opnemen is zeer eenvoudig door de lage hulpverleningsdrempel. Bovendien is de eerste hulp gratis. Het CAW biedt vertrouwelijke en vrijwillige hulpverlening. Zij hebben tal van afdelingen waaronder crisisopvang, vluchthuis, slachtofferhulp, jongeren advies centrum, bezoekruimte en dergelijke. Voor meer informatie kan je steeds terecht bij CAW Oost-Vlaanderen.

Vertrouwenspersoon

Praten over je problemen kan soms verhelderend zijn. Een vertrouwenspersoon kan iemand zijn vanuit je nabije omgeving die je een luisterend oor kan bieden. Deze mensen kunnen je helpen bij het plaatsen of verwerken van bepaalde gebeurtenissen of gevoelens. Vb. een goede vriend/vriendin, een collega, een familielid, een huisdokter,..