Home > Sociale dienst (DMP) > Overlijden

Overlijden

Een helpende hand voor nabestaanden

rouw

Het overlijden van een dierbare is een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in een mensenleven. Het is een emotionele belasting voor de nabestaanden die achterblijven met verdriet en zorgen.
Bovendien komen er ook een heleboel administratieve verplichtingen bij kijken, waar de meesten onder ons niet op zijn voorbereid .

Wat moet onmiddellijk geregeld worden? Wie moet u van het overlijden op de hoogte brengen? Wanneer bent u erfgenaam? Hoe ontdekt u of er een testament is? Hoe worden kinderen/jongeren het beste ondersteund na een overlijden?

In de brochure "Als nieuws niet slechter kan" (pdf, 731 KB) willen wij u een zo correct mogelijk antwoord bieden op vele praktische vragen waarmee u bij een overlijden wordt geconfronteerd. Daarnaast kan deze gids u ook ondersteunen bij het verwerken van uw verdriet.

Wij hopen dat deze gids voor u een hulpmiddel kan zijn tijdens deze moeilijke periode.

(Deze brochure kwam tot stand door een samenwerking tussen de provincie, de vzw 'Ouders van Verongelukte Kinderen', het welzijnsteam en de politiezones van het gerechtelijk arrondissement Oost-Vlaanderen, afdeling Oudenaarde)